WordPress 4.8 heeft nieuwe [media] widget mogelijkheden!

WordPress 4.8 heeft nieuwe [media] widget mogelijkheden!

WordPress 4.8 is uit! En de leukste aanvulling van deze update is toch wel de nieuwe [media] widget mogelijkheden! Deze nieuwe widgets zijn m.i. een échte aanvulling, en al helemaal voor de beginnende WordPress gebruikers!

Voorheen was er ‘alleen maar’ een tekst widget en die gaf geen editor mogelijkheid zoals dat op een pagina/bericht wel kan. Er was dus veel geneuzel met html of met een plugin. En dat was voor menig WP gebruikers net even too much.

Dus update 4.8 to the rescue! Het wordt ons met deze widgets gewoon een stuk aangenamer gemaakt om niet alleen wat in je sidebar of footer te plaatsen. Ook kun je nu zelf gemakkelijker aanpassingen maken en lekker variëren wanneer jij dat wilt!

Ik zet ze even op een rijtje voor je en ik ga er één [middels een video] in de spotlight zetten!

Welke widgets zijn erbij gekomen:
• Een tekst widget waarin je [beperkt, maar toch handig] de editor kunt gebruiken. Geen HTML meer nodig!
• Een afbeelding widget voor het plaatsen van een eenvoudige afbeelding. Dat moest voorheen ook met een tekst widget
• Een video widget voor het plaatsen van een video vanuit je eigen media bibliotheek of via URL. 
• Een audio widget voor het plaatsen van [je raadt het al] audio.

Ik ben het blijst [is geen woord maar who cares… ik ben blij] met de video widget! Dat maakt het leven toch wel eruuug makkelijk! En ik ga je daarom in een super, duper korte video laten zien hoe je jouw video in een paar minuten in een widget zet! #hupsakeeaandeslag!

~ Judith

Ben je hier nieuw, neem dan éérst een kijkje op mijn gratis pagina. Daar vind je mijn super gave downloads + een mega lijst met handige instructie video’s – over het maken van je website, social media en mailchimp. Met al deze ‘free goodies’ kun je nu dus al gelijk aan de slag! Schrijf je hier éénmalig in en pak ze allemaal in één keer mee!

Reply